8 krystalů pro lepší energii

Od mobilních telefonů po satelity jsou krystaly kritickými prvky prakticky každého technologického předmětu v moderním světě. Colleen McCann, certifikovaná šamanská energetická medicína, zdůrazňuje důležitost vědeckých i mystičtějších aspektů krystalů. McCann, dříve módní stylistka (její ocenění pro krásné věci je okamžitě patrné, když ji uvidíte při práci s krystaly), cestovala po světě, aby zkoumala tradice krystalů napříč kulturami a historií. Dnes dělí svůj čas mezi pobřeží, provádí čtení krystalů, čištění a balancování vesmíru, šamanské léčení a intuitivní obchodní koučování.

Zde rozbije osm významných krystalů, inspirovaných šamanskou lékárničkou. McCann osobně vyčistí každý kámen od předchozí energie, kterou mohl nést (více o energii krystalu, níže) a do každého vkládá pozitivní záměry a požehnání.

Otázky a odpovědi o krystalech s Colleen McCann

Q

Proč a jak jsou krystaly tak silné?

A

Zde se protínají věda a mystika: Krystaly jsou miliony let staré a byly vytvořeny během nejranější části formování Země. Krystaly považuji za nadčasovou databázi znalostí, protože uchovávají všechny informace, kterým byly kdy vystaveny. Krystaly absorbují informace – ať už nepříznivé počasí nebo zkušenosti ze starověkého obřadu – a předávají je komukoli, kdo s nimi přijde do kontaktu.

Vědecky jsou krystaly nejuspořádanější strukturou, která v přírodě existuje, což znamená, že mají nejnižší množství entropie (měření neuspořádanosti). Krystaly jsou strukturovány tak, že reagují na vstupy všech různých energií kolem sebe, takže oscilují a vysílají specifické vibrační frekvence. Způsob, jakým jsou vyváženy, frekvence, které vyzařují, a jejich schopnost uchovávat obrovské množství informací činí krystaly nezbytnými pro moderní technologie. To je důvod, proč jsou krystaly v počítačích, televizorech, mobilních telefonech, satelitech a tak dále.

Lidé byli přitahováni krystaly od úsvitu časů pro pohřební rituály, věštecké praktiky, léčebné rituály, duchovní pokrok a dokonce i jednoduše jako dekorace k označení síly. Naši předkové intuitivně věděli, že při nošení budou energie kamenů interagovat s lidským elektromagnetickým polem a způsobit energetické změny. Lidé tíhnou k vírům (kde energie buď vstupuje do země, nebo vyčnívá ze zemské roviny), jako jsou Stonehenge a Sedona, protože tyto starověké a masivní magické skály sedí na vrcholcích energetických linií – což z nich ve skutečnosti dělá energetický portál nebo místo moci. Lidé se rozhodli nosit diamanty jako znamení, že spojují dva lidi (diamanty jsou nejnezničitelnější přírodní látkou na zemi) a zdobí koruny královských králů krystaly.

Q

Jak vybíráte dobré krystaly?

A

Každý typ krystalu má jiný účel, takže záleží na tom, co hledáte. Některé kameny lze nejlépe využít k léčení těla nebo k čerpání intuice při meditaci, jiné kameny se používají v technice nebo jako součást stavebních konstrukcí. (Síly osmi různých krystalů jsou uvedeny níže.)

To znamená: Na svých cestách se setkávám s prodejci z celého světa a získávám své krystaly od prodejců, kterým věřím. Znát rodokmen krystalu je do jisté míry podobné jako vědět, odkud pochází maso, které jíte, nebo potvrdit, že váš zásnubní prsten není krvavý diamant. Všechno v sobě nese energii; chcete mít ve svém krystalu ty nejpozitivnější, nejčistší a nejčistší energie. Vždy se ptám majitelů křišťálových obchodů, kde získávají své kameny, jak kameny sklízejí a jestli znají nějakou fyzickou historii kamene, který si vybírám. Nejdůležitější však je: Pokud je krystal váš, pak k vám promluví. Kámen se vám může v ruce zahřát, může vám způsobit brnění v paži nebo můžete cítit bzučení třetího oka. Věřte své intuici, když je kámen váš. Pokud se vám to nezdá úplně správné, jděte do toho – není to určeno pro vás. Pokud máte pocit, že krystal je váš, ale je fyzicky špinavý nebo možná jen potřebuje energetickou koupel, můžete postupovat podle níže uvedených kroků čištění.

Q

Existuje zvláštní způsob péče o krystaly?

A

Krystaly, které žijí na oltářích, by se měly čistit v průměru jednou za měsíc. Pokud nosíte křišťál nebo s křišťálem meditujete denně, měli byste jej čistit jednou týdně. (Pokyny níže.) Čištění je nezbytné, protože odstraňuje veškerou hustou nebo zatuchlou energii, kterou krystal mohl nasbírat ve svém prostředí nebo od vás. Je to jako mytí tváří, abychom odstranili nečistoty a nečistoty. Pokud se vašeho krystalu dotkne někdo jiný – čemuž se chcete vyhnout – je třeba jej okamžitě očistit, než jej budete nosit nebo znovu používat. Lidé se automaticky chtějí dotýkat kamenů, protože jsou krásné, lesklé – a plné vaší osobní, jiskřivé energie. Krystal se s vámi osobně naladí a nikdo jiný by na něj neměl vkládat své vibrace nebo energii. Podívejte se na to takto: Podělili byste se o řasenku nebo zubní kartáček?

Existuje několik různých způsobů čištění kamenů – můžete provést kterýkoli z následujících:

Zakopejte je na týden do hlíny. Vrácení vašich krystalů a kamenů do země jim umožňuje očistit se a nabít se vibracemi země.

Umyjte je ve slané vodě: Sůl čistí a absorbuje negativní energii. (Poznámka: Některé krystaly se po navlhčení rozpadají. Mezi běžné kameny, které nemohou zvlhnout, patří: jantar, tyrkys, červený korál, ohnivý opál, měsíční kámen, kalcit, kyanit, kunzit, angelit, azurit, selenit. Dobré pravidlo: Mnoho kameny končící na „ite“ nejsou šetrné k vodě.)

Nechte krystaly na měsíčním světle tři dny před a tři dny po úplňku (nebo alespoň 24 hodin). Lunární energie pomáhá čistit a nabíjet kameny a měsíční světlo je nejjasnější a energeticky nejsilnější během úplňku.

Otřete je měkkým hadříkem a isopropylalkoholem, abyste odstranili otisky prstů a dezinfikovali.

Hořet

šalvěj a projíždějte kamenem kouřem, protože je očišťující.

Q

Co je třeba vědět o krystalech?

A

KRYSTALY ČERNÉHO OBSIDIÁNU

 

Superschopnosti

Tento první čakrový (kořenový) kámen vám pomůže cítit se více uzemněni.

Mystický domácí úkol

Dejte si černý obsidián do povlaku na polštář, na noční stolek nebo s ním usínejte v ruce, abyste se na konci dne mohli uvolnit a uzemnit.

Kde to pochází

Všude tam je velké množství sopečné činnosti, v místech jako Spojené státy, Kanada, Mexiko, Guatemala, Argentina, Chile, Řecko, Maďarsko, Itálie, Island, Rusko, Nový Zéland, Japonsko a Keňa.

KARNEELOVÉ KRYSTALY

 

Superschopnosti

Fanoušci produktu říkají, že karneol, druhý (sakrální) kámen čakry, poskytuje emocionální podporu ženským reprodukčním problémům, podporuje dívky v menarche a ženy všech věkových kategorií, aby si vážily a respektovaly svou schopnost vytvářet život.*

Mystický domácí úkol

Sbalte si karneol s tampony! Menstruace je řízena měsíčními cykly, odtud pochází výraz „měsíční čas“ a důvod, proč ženy sedávaly v měsíčních chýších a společně krvácely. Když cítíte, že přichází PMS, držte karneol v ruce, jak jen můžete. V tu dobu v měsíci je také užitečné si lehnout a dát si karneol na břicho.

Kde to pochází

Brazílie, Uruguay, Indie, Madagaskar, Spojené státy americké.

KRYSTALY CITRINU

 

Superschopnosti

Kámen třetí čakry, která je energetickým energetickým centrem těla, citrín katapultuje ženu k tomu, aby přijala vůdčí roli, čímž se v podnikání dějí věci. Je spojena s kreativitou a bohatstvím. Citrín může pomoci stát pevně ve své osobní síle, sebevědomí a nastolit zdravé hranice v každé oblasti vašeho života.

Mystický domácí úkol

Citrín je skvělý pro třicetidenní oltář hojnosti: Položte kousek citrínu na hromadu čistých, ostrých 1 dolarových bankovek na vašem stole. (Dávám sto jednodolarových bankovek.) Nové bankovky symbolizují, že přicházející peníze mají v sobě čerstvou energii. (To dává frázi „špinavé peníze“ zcela nový význam.) Kromě citrínu přidejte na svůj oltář další předměty, které pro vás symbolizují sílu a hojnost. Mohla by to být malá socha bohyně Lakshmi (hinduistické bohyně bohatství a prosperity); nebo možná obrázek někoho, koho v podnikání opravdu obdivujete; nebo v čínské buddhistické tradici Feng Shui můžete na svůj oltář přidat malý strom peněz, protože zelená představuje peníze, prosperitu a růst. Poté, co dokončíte zdobení svého oltáře hojnosti, je připraven k aktivaci. Udělejte z této příležitosti obřad. Spalte trochu šalvěje nebo palo santo, abyste pročistili vzduch a věnujte nějaký čas před svým oltářem pozitivním vizualizacím toho, co byste chtěli zařadit do své kariéry. Myšlenky jsou velmi silné, a pokud za své myšlenky vložíme pozitivní energii, můžeme rychleji projevit to, co chceme. Můžete také držet peníze a citrín ve svých rukou, jak si představujete. Opakujte tento rituál po dobu třiceti dnů. (Pokud opravdu chcete jít na plné pecky: Ve Feng Shui má každý ve své tabulce Bagua „směr úspěchu“. Najděte svůj směr úspěchu zde před zahájením třicetidenního rituálu a umístěte svůj oltář hojnosti do tohoto rohu vašeho domova. )

Kde to pochází

Brazílie, Madagaskar, Rusko, Argentina, Bolívie, Francie, Myanmar, Namibie, Rusko, Skotsko, Španělsko, Uruguay, Zambie.

KŘIŠŤÁLY RŮŽENÉHO KŘEMENU

 

Superschopnosti

Rose Quartz aktivuje srdeční (čtvrtou) čakru a podporuje pozitivní energii. Posiluje všechny druhy lásky: sebelásku, lásku k druhým a bezpodmínečnou lásku. Tento drobný, ale mocný růžový zázrak zvyšuje sebevědomí, obnovuje sebevědomí, pomáhá s emoční rovnováhou a uvolňuje stres/napětí/vztek.

Mystický domácí úkol

Můžete si vyrobit mystický sprej lásky s růžovým křemenem: Nejprve vyčistěte svůj krystal růžového křemene pomocí šalvěje, slunečního světla, měsíčního světla nebo slané vody, jak je uvedeno výše. Umístěte svůj růžový křemen do skleněné misky s filtrovanou vodou na přímém slunci od východu do západu slunce. Poté nalijte křišťálově nabitou vodu do skleněné lahvičky a přidejte 22 kapek arganového oleje (dobře funguje i jojobový a mandlový olej) a 11 kapek růžového oleje. Zatřeste a zamlžte se, kdykoli budete mít pocit, že potřebujete trochu povzbudit v oddělení lásky. Kromě pozitivních vibrací růžového křemene budete mít prospěch také z růžového oleje, který je velmi dobrý pro vaši pokožku.

Kde to pochází

Spojené státy, Německo, Brazílie, Madagaskar, Indie.

KRYSTALY LAPIS LAZULI

 

Superschopnosti

Kámen páté čakry (krční) podporuje mluvení pravdy s grácií, lehkostí a sebedůvěrou.

Mystický domácí úkol

Máte strach z veřejného vystupování? Použijte lapis lazuli jako svůj kámen starostí: Držte kámen v levé ruce, když procvičujete řeč, v den řeči a když jste na řadě, abyste vstali k mikrofonu. Nechte své úzkosti uvolnit se do kamene.

Kde to pochází

Brazílie, Uruguay, Indie, Madagaskar, Spojené státy americké.

ČIRÉ KŘIŠŤÁLY KŘEMENE

 

Superschopnosti

Kámen sedmé čakry (temena hlavy), jasné qu

artz je známý jako mistr léčitel. Zesiluje energii, myšlenky a vibrace jiných krystalů. Používá se pro spojení s vaším vyšším já, intuicí a duchovními průvodci.

Kde to pochází

Brazílie, Spojené státy americké, Švýcarské Alpy, Himaláje, Peru, Madagaskar.

AMETYSTOVÉ KRYSTALY

 

Superschopnosti

Přemýšleli jste někdy nad tím, proč mají křišťálové obchody často v rohu místnosti obří fialovou ametystovou geodu? Ametyst zbavuje negativní energii v místnosti a také udržuje „energetické upíry“ mimo váš osobní prostor. Ametyst je kámen šesté (třetí oko) a sedmé (korunní) čakry: Má super vysoké vibrace (kromě toho, že je super pěkný); pomáhá nám napojit se na naši intuici a spojit nás s vyššími rovinami existence.

Mystický domácí úkol

Vhoďte ametyst do džbánu nebo láhve s vodním filtrem a jen pijte vodu. Ametyst je absolutně bezpečný k pití (některé krystaly NEJSOU, proto si před požitím drahokamy zkontrolujte spolehlivý zdroj). Před vložením do vody však nezapomeňte ametyst vyčistit (viz podrobnosti výše).

Kde to pochází

Brazílie, Uruguay, Srí Lanka, Sibiř, Kanada, Indie, Bolívie, Argentina, Zambie, Spojené státy americké.

KRYSTÁLY CHRYSOCOLLA

 

Superschopnosti

Chryzokol, známý také jako kámen bohyně, je spojen se čtvrtou (srdeční) a pátou (krční) čakrou. Pomáhá ženám přijmout svou božskou ženskou sílu prostřednictvím silné komunikace, sebevyjádření, zmocnění a vzdělávání. Zatímco stimuluje mysl, uklidňující účinky umožňují pravdě a vnitřní moudrosti, aby vyplula na povrch a byla slyšena. Zdůrazňuje sílu, kterou mají naše slova a činy na lidi kolem nás, a podporuje soucit a posilování charakteru. Přináší prosperitu a schopnost orlího oka v podnikání tím, že zvyšuje analytické a intuitivní schopnosti. Jelikož je to všude kámen bohyní, velekněžek a medicinek, ti, kdo rezonují s chryzokolem, pocítí její prastarou energii a spojení s tradicemi domorodé moudrosti.

Mystický domácí úkol

Je čas zapojit tento hlas bohyně do práce a pomoci zvýšit naši kolektivní vibraci tím, že ukážeme trochu lásky. Každý den po dobu následujících třiceti dnů řekněte jiné ženě, jak moc si vážíte toho, kým je nebo co dělá – nebo se omluvte dlouho po splatnosti, pokud to potřebujete. Jakmile s tou ženou promluvíte (ať už je to máma, nejlepší kamarádka, kolegyně nebo cizí člověk), najděte si klidné místo, kde si sedněte a držte svůj krystal v pravé ruce (opět vysíláme energii z naší pravé strany). Představte si, že na pár minut posíláte té ženě nějaké extra dobré vibrace. Podle univerzálního zákona platí, že to, co vydáte, se vám vrátí, takže pokud potřebujete ve svém životě trochu lásky, nejlepší, co můžete udělat, je zaplatit ji ostatním.

Kde to pochází

Izrael, Zair, Chile, Anglie, Mexiko, Peru, Rusko, Spojené státy americké.

* Dřívější verze tohoto příběhu uváděla, že výhody karneolu byly skutečností, když jsou názorem fanoušků produktu. Rovněž bylo uvedeno, že produkt napomáhá hanbě kolem částí ženského těla a sexuálnímu traumatu, což je také názor některých fanoušků produktu.

Colleen McCann, módní stylistka, která se stala energetickou praktikou, procestovala svět ve svých studiích hluboce zakořeněných duchovních tradic a rituálů a krásy v mnoha podobách. Je certifikovanou praktikující šamanskou energetickou medicínou a nyní žije a praktikuje bi-pobřežní oblasti, s posty v LA a NYC. Její práce s klienty se zaměřuje na dosažení pocitu rovnováhy, wellness a plnosti a využívá kombinaci krystalů, teorie barev, čakrových systémů, astrologie, přírodní medicíny a principů Feng Shui.

Názory vyjádřené v tomto článku mají za cíl upozornit na alternativní studie a vyvolat konverzaci. Jsou to názory autora a nemusí nutně představovat názory goop a slouží pouze pro informační účely, i když a v rozsahu, v jakém tento článek obsahuje rady lékařů a praktických lékařů. Tento článek není a ani není zamýšlen jako náhrada za odbornou lékařskou radu, diagnostiku nebo léčbu a nikdy by se na něj nemělo spoléhat jako na konkrétní lékařskou radu.